ASCOZ – 2016

Beeldende kunst, vormgeving, architectuur en interieur Zwolle (Menno Schrap) heeft in samenwerking met het Art Business Centre van ArtEZ (Bart Huydts) van 22 tot en met 26 augustus de Summer School Cultureel Ondernemen verzorgd. Deze Summer School is speciaal bedoeld voor alumni die na het verlaten van ArtEZ hebben gemerkt dat het ondernemerschap vele uitdadingen kent.  13 Alumni nemen deel. We hebben onder andere de volgende vragen beantwoord:

  • hoe zet je je eigen bedrijf goed op
  • hoe kom je van een idee naar een commercieel concept
  • wat is de kern van je bedrijf, welke producten horen daarbij en hoe ga je daar geld mee verdienen
  • hoe maak je een goede exploitatiebegroting
  • hoe bouw je een passend netwerk
  • wie zijn je klanten en hoe bereik je ze.

img_3354

Er zijn inhoudelijke workshops (o.a. product definiëring, marketing, financiën, verdienmodellen, crowdfunding, juridische zaken), best practices door jonge creatieve ondernemers en veel tijd om alle inzichten in de eigen onderneming te verwerken.

Het was een week van hard werken, elkaar inspireren, veel leren en veel plezier maken. Met als resultaat: goed beargumenteerd je volgende stap bepalen!

De deelnemers waren erg enthousiast. Volgens de deelnemers een must voor ondernemende creatieven die graag echt werk willen maken van hun onderneming. Enkele quotes van de deelnemers: doelgericht, helicopterview, reflectie op waar je al mee bezig bent, werken aan netwerken, je bent met collega’s en verdiept elkaars plannen, goede gastsprekers uit de sector. En goed om in één week het hele proces te doorlopen.

Volgend jaar weer! (Eind Augustus 2017)

IMG_3373

Save

Save

Save

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.